Rezervări telefonice NON STOP: +4 0745 556 951

Termeni și condiții

Introducere

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre compania Rentsilvania.ro S.R.L. , prin intermediul magazinului virtual www.rentsilvania.ro  catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
Folosirea, incluzand vizitarea site-ului www.rentsilvania.ro  si cumpararea/inchirierea produselor de pe www.rentsilvania.ro ,implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare.

Continut site si Copyright

Informatiile aflate pe site-ul www.rentsilvania.ro, sunt in totalitate proprietatea companiei Rentsilvania.ro S.R.L. .
Orice reproducere sau copiere a produselor, designului sau textelor ,neautorizata in scris de firma Rentsilvania.ro S.R.L. , constituie o contraventie, si compania isi rezerva dreptul de a actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciilor create.

Rentsilvania.ro S.R.L.  poate actualiza in orice moment si fara o notificare prealabila catre utilizatori, produsele, preturile, conditiile de livrare si achizitie, termeni si conditii si orice alta modificare se inpune fara a putea fi trasa la raspundere.

Compania Rentsilvania.ro S.R.L. face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Rareori, acestea pot contine inadvertente punctuale: unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.

Fotografiiile prezente pe site au caracter informativ .

Ne declinam raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server.

Toate promotiile prezente in site sunt valabile un numar limitat de zile.

Clauzele contractuale includ informatiile din urmatoarele documente: Contract de Inchiriere, Termeni si Conditii de Inchiriere, Fisa de Predare – Preluare, grila de costuri pentru daune si toate specificatiile din Anexele la Contract.

Conditiile de fata sunt obligatorii si trebuie respectate pentru a putea inchiria un autoturism de la RentSilvania.

Tarifele contin TVA.

 

 1. OBLIGATIILE RentSilvania
 • Sa transmita Clientului dreptul de folosinta asupra autovehiculului ce constituie obiectul Contractului prin: livrarea autovehiculului, completarea si semnarea fisei de predare-preluare, inmanarea cheilor si a actelor masinii (certificat de inmatriculare, polita de asigurare RCA) in original.

Sa inlocuiasca autovehiculul (in limita disponibilitatii), in caz de avarie care nu poate fi remediata pe loc, daca dauna nu este din vina Clientului, intr-un interval de 24 ore, in functie de locatia in care s-a constatat defectiunea.

 • In cazul in care RentSilvania va fi in imposibilitatea de a inlocui Autovehiculul, Clientului i se va restitui partea aferenta costului chiriei calculate proportional cu durata in care autovehiculul nu a putut fi folosit.
 • Rentsilvania nu este responsabila de pierderile suportate de catre Client in caz de defectare sau avarie a autovehiculului, cu exceptia cheltuielilor autorizate in scris de catre Rentsilvania pentru reparatii.
 • Din momentul livrarii autovehiculului si pana la reintrarea in posesia acestuia, RentSilvania este exonerata de raspundere pentru daunele provocate in trafic de autovehiculul inchiriat Clientului, precum si de taxele de drum ori de pod sau amenzi rezultate din ocuparea abuziva a unui loc de parcare, nerespectarea legislatiei rutiere sau a legilor Romaniei.
 1. OBLIGATIILE CLIENTULUI

Observatie

In conditiile unei rezervari efectuate telefonic, prin e-mail sau prin parteneri, rezervarea poate fi anulata de RentSilvania, fara a datora nimic Clientului sau intermediarului, in cazul in care Clientul final nu indeplineste cerintele minime obligatorii pentru inchiriere prevazute in contract si publicate pe site-ul RentSilvania.

 • Sa aiba 18 de ani impliniti, sa fie posesorul unui permis de conducere national si/sau international valabil (obligatoriu permis international pentru acte emise in tari cu alta scriere decat in alfabetul Latin si pentru cele obtinute prin conducere auto cu volan pe dreapta, Ex.: UK, India, Australia, Japonia.). La semnarea Contractului, trebuie prezentate in original permisul de conducere impreuna cu un act de identitate si un card de credit. Utilizarea cardului de credit este obligatorie pentru blocarea depozitului. Nu sunt acceptate carduri pre-pay. De asemenea, cu acordul Rentisilvania garantia se poate bloca cash.
 • Pentru soferii cu experienta intre 0-1 ani se va percepe o taxa dupa cum urmeaza: 300 eur. Pentru soferii cu experienta intre 1-3 ani se va percepe o taxa de 100 €.Taxa se aplica per inchiriere, indiferent de durata ei. Daca exista soferi aditionali in aceleasi conditii, cu experienta intre 0-1 ani, respectiv 1-3 ani, taxa se va incasa o singura data.
 • Sa permita conducerea autovehiculului doar persoanelor autorizate de RentSilvania si mentionate in Contract, sau reprezentantilor RentSilvania.
 • Taxa pentru soferi suplimentari va fi de 15.00 EUR/utilizator. Prin inscrierea in Contract a acestora accepta faptul ca trebuie sa indeplineasca conditiile de inchiriere Rentsilvania.
 • Sa nu conduca autovehiculul in afara suprafetelor carosabile, pe drumuri nepavate, neasfaltate, inchise circulatiei publice. In caz contrar, RentSilvania va incasa partial sau integral depozitul minim.
 • Sa nu faca si sa nu permita interventii tehnice sau estetice asupra autovehiculului fara consimtamantul scris al RentSilvania.
 • Sa instiinteze RentSilvania, la solicitarea acesteia, cu privire la locul unde se afla autovehiculul si sa permita examinarea autovehiculului de catre reprezentantii RentSilvania, in maxim 12 de ore de la cererea acesteia.
 • Sa nu foloseasca autovehiculul pentru taximetrie, scoala de soferi, activitati de impingere sau tractare, curse, antrenamente, concursuri, in scopul transportarii unor substante periculoase sau activitati ilegale, care pot deteriora starea Autovehiculului, precum si sa nu ii dea nicio alta destinatie, alta decat pentru transport de persoane in regim de inchiriere. In cazul in care autoturismul inchiriat este pus sub sechestru sau distrus/deteriorat de catre autoritati sau Client, in urma folosiri lui pentru obtinerea unor foloase necuvenite din transportul unor obiecte sau substante interzise, Clientul se afla raspunzator de intreaga contravaloare a autovehiculului.
 • Animalele de companie (ex.: caini, pisici) pot fi transportate in autoturismele RentSilvania numai in cutii (custi, genti) speciale, inchise pe durata calatoriei. In caz contrar, se vor aplica aceleasi conditii mentionate la punctul 3.11.
 • Clientul are obligatia de a reclama in termen de 1 ora de la preluarea masinii de la un reprezentant Rentsilvania orice problema tehnica aparuta(sunete neobisnuite motor/directie/suspensie/franare etc.).
 • Pentru nerespectarea prevederilor privind obligatiile Clientului – prevazute in Capitolul 2 (exceptie punct 2.1 – caz in care RentSilvania are dreptul de anula unilateral rezervarea fara restituirea sumelor in caz de avans incasat) se incaseaza integral depozitul de garantie (inclusiv in cazul taxelor Full Casco).
 1. DESFASURAREA CONTRACTULUI. LIVRAREA, INLOCUIREA SI RESTITUIREA AUTOVEHICULULUI.
 • Livrarea si restituirea autovehiculului se vor face la locul, data si ora stabilite de Client impreuna cu RentSilvania si mentionate in formularul de rezervare si Contract. Restituirea autovehiculului in alt loc decat cel in care a fost livrat se face numai cu acordul RentSilvania si va ocaziona taxe suplimentare ce vor fi incasate de RentSilvania din valoarea depozitului de garantie, daca Clientul decide locatia de restituire ulterior preluarii masinii. Restituirea este efectiva in momentul semnarii fisei de predare de catre RentSilvania si Client.
 • Pentru autovehicule restituite in timpul si in afara orelor de program (weekend si/sau nocturna ) sau in conditii meteo care impiedica verificarea masinii se prelungeste responsabilitatea Clientului pentru eventuale avarii si respectiv deblocarea garantiilor pana la 48 de ore de la predarea vehiculului de catre Client.
 • Abandonarea de catre Client a autovehiculului, in alte conditii decat a fost preluat prin procesul-verbal, fara a preda cheia unui reprezentant RentSilvania si fara semnarea bilaterala a fisei de preluare va atrage raspunderea in limita garantiei aferenta fiecarei clase de masini.
 • Taxele de parcare pe timpul preluarii-predarii autovehiculului, in alta locatie decat cea propusa de RentSilvania, precum si parcarea pe toata perioada utilizarii masinii inchiriate de la RentSilvania revin in totalitate Clientului. Acesta va suporta alaturi de costul parcarii, toate taxele prevazute de legislatia in vigoare, atat pe teritoriul Romaniei cat si in alte state, taxe de drum, taxe de trecere a podurilor, taxe de stationare in aeroporturi sau spatii speciale cu durata limitata, amenzi rezultate de pe urma nerespectarii regulilor de circulatie. In cazul neachitarii celor de mai sus, RentSilvania va achita amenzile rezultate din neindeplinirea obligatiilor de catre Client. RentSilvania va factura catre client valoarea efectiva a amenzii plus o taxa de administrare de 50 Euro/ amenda.
 • Clientul are obligatia de a restitui autovehiculul cu aceeasi cantitate de combustibil pe care a avut-o la inceputul perioadei de inchiriere. In caz contrar, in urma notificarii scrise din partea RentSilvania, Clientul este de acord cu plata unei taxe de alimentare de 50.00 Euro si contravaloarea combustibilului lipsa, conform bonului fiscal de alimentare. Nu se acorda credit pentru combustibilul in plus fata de cantitatea initiala furnizata de RentSilvania.
 • Alimentarea de catre Client a autovehiculului inchiriat de la RentSilvania, cu alt carburant decat cel indicat de producator (notat in talon) atrage dupa sine obligatia Clientului de a achita o taxa de serviciu in valoare de 50 Euro, costul transportului cu platforma, costul aferent zilelor de imobilizare in service, costul de reparatie conform devizului de reparatie, precum si realimentarea corespunzatoare.
 • Inchirierile in afara granitelor Romaniei necesita acordul scris al RentSilvania si se supun unor conditii speciale. Exista o limita de 300 km/zi.Limita de km pentru inchirierile din interiorul granitelor Romaniei este de 400 km/zi. Pentru depasirea limitei de km se va percepe o taxa de 0,04 €/km.Pentru obtinerea documentelor necesare tranzitului granitelor se va percepe o taxa de 40 €. Tariful aferent inchirierilor cu iesire din tara va fi cu 15 % mai mare decat tarifele de lista.
 • Depozitul de garantie pentru iesirea din tara este de minim 700 Euro si maxim 5000 Euro.
 • Deplasarea in afara granitelor este permisa doar pe teritoriul Uniunii Europene si a Spatiului Economic European. La solicitarea Clientului, doar cu acordul scris al RentSilvania deplasarea este permisa si in afara granitelor Uniunii Europene si a Spatiului Economic European. In cazul in care se va incalca aceasta obligatie, in eventualitatea unei daune sau a unui furt, Clientul va fi responsabil cu toata valoarea masinii.
 • In caz de defectiuni si/sau evenimente rutiere, petrecute in afara granitelor tarii, Clientul are obligatia, conform contractului semnat la livrarea masinii, de a restitui masina in interiorul granitelor Romaniei suportand integral costurile.
 • La livrarea masinii catre Client, se va specifica stadiul de curatenie al masinii, acesta urmand sa semneze procesul-verbal continand aceste mentiuni si fotografii ale interiorului masinii. In cazul in care la restituire, autovehiculul necesita mai mult decat procedura standard de spalare pentru readucerea la starea anterioara inchirierii, Clientul este de acord cu plata unei taxe de administrare de 50 Euro la care se va adauga contravaloarea serviciilor de spalatorie auto, conform facturii si bonului fiscal care ii vor fi atasate pe e-mail.
 • In cazul pierderii sau deteriorarii cheilor, a actelor originale sau a accesoriilor auto, in cazul pierderii jetonului de parcare sau pierderii placutelor de inmatriculare de catre Client, RentSilvania va incasa de la acesta, contravaloarea obiectelor deteriorate / pierdute la pretul din factura de achizitie al fiecarui accesoriu, sau la valoarea amenzii pe care Clientul trebuie sa o achite, la care se adauga o taxa de administrare de 50 Euro.
 • In cazul in care Clientul doreste restituirea autovehiculului intr-o alta localitate decat cea stabilita initial prin Contract, va informa RentSilvania in scris sau sunand la numarul de telefon suport non-stop 0745556951.  RentSilvania va trebui sa isi dea acordul asupra acestei modificari contractuale, iar Clientul va achita o taxa suplimentara cuprinsa intre 30 Euro si 250 Euro, taxa care va fi comunicata in scris de catre Rentsilvania, prin SMS sau e-mail.
 •  In cazul in care Clientul lasa masina intr-o alta localitate decat stabilita initial prin contract, fara sa anunte modificarea locatiei de predare i se va incasa o taxa suplimentara de 250 €.
 •  La restituirea autovehiculului peste ora limita conform contractului, se percepe un tarif suplimentar de 5 Euro/ ora, agreat prin contract. In cazul in care Clientul nu restituie Autovehiculul inchiriat si nici nu se prelungeste de comun acord cu RentSilvania perioada de inchiriere, Clientul se obliga la plata penalitatilor de 10 Euro/ ora. Daca Clientul intarzie predarea autovehiculului fara a avea acordul RentSilvania, RentSilvania are dreptul sa reintre in posesie pe cheltuiala si riscul Clientului.
 •  RentSilvania nu poate fi tinut raspunzator pentru eventualele obiecte uitate in Autovehicul de catre Client si neidentificate la predarea autovehiculului.
 •  Fumatul in masinile RentSilvania este strict interzis. In caz de nerespectare, se va incasa o taxa de 50 €.
 1. GARANTIA PENTRU DAUNE SI TAXE PENTRU REDUCEREA ACESTEIA
 • Autovehiculul are incheiata polita de asigurare RCA, conform legii.
 • Clientul poate opta la semnarea Contractului pentru o taxa care va reduce garantia. Aceasta taxa insemnand o taxa superioara de reducere a garantiei care elimita in totalitate responsabilitatea Clientului in caz de accident si/sau furt, exceptiile fiind mentionate in Cap.5 al acestui Contract.
 • In cazul in care unul dintre utilizatorii mentionati in Contract are varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, sau peste 70 de ani, se percepe garantie dubla. In acest caz, garantia nu va putea fi redusa prin achitarea taxei de reducere a garantiei. Taxa de reducere a garantiei se poate aplica doar persoanelor care au permisul de conducere cu vechime mai mare de 12 luni.
 1. EXCLUDERI DE LA PLATA TAXELOR PENTRU REDUCEREA GARANTIEI

Indiferent de taxa achitata pentru reducerea garantiei pentru care a optat Clientul, el devine responsabil si raspunde de repararea si plata daunelor colaterale in urmatoarele situatii:

 • nerespectarea obligatiilor prevazute in Cap 2
 • combustibul lipsa, in cuantumul 50 € reprezentand taxa de alimentare + bonul fiscal aferent
 • pierderea actelor masini / cheie/ accesorii 50 € (art 3.13)
 • deteriorarea habitaclului (murdarire excesiva, patarea scaunelor sau deteriorarea lor)
 • deteriorarea/ pierederea optionalelor oferite spre inchiriere (GPS, scaun copil etc)
 • avarierea partii inferioare a autovehiculului
 • alimentarea gresita a autovehiculului
 • deteriorarea jantelor sau a anvelopelor
 • deteriorarea partiala sau totala provocata ca urmare a fumatului in interiorul masinii si/sau in timpul aflarii acesteia in apropierea mediilor inflamabile
 1. PLATA SERVICIILOR
 • Clientul plateste integral, la semnarea Contractului, inchirierea (masinii si a optionalelor pe care le inchiriaza), taxa pentru reducerea garantiei (daca a optat pentru) si eventualele taxe suplimentare stabilite prin procesul-verbal.
 • Facturarea in RON se face la cursul de vanzare al BCR din ziua semnarii Contractului.
 • Plata inchirierii se poate face cu cardul de credit, de debit (Visa, MasterCard) sau in numerar, nefiind acceptate carduri pre-pay, Dinner’s Club.
 • Tarifele nu includ: costurile carburantilor, taxele de drum cu exceptia vignetei de drum pentru Romania care este inclusa in tariful de inchiriere, amenzile primite pentru incalcarea regulilor de circulatie pe drumurile publice si a legislatiei nationale in vigoare sau costuri rezultate in urma actiunilor Autoritatilor Locale vis-a-vis de Autovehiculul ce face obiectul acestui Contract, pe durata inchirierii. Plata integrala a acestor sume vor fi in sarcina Clientului.
 • Clientul trebuie sa achite totalul obligatiilor financiare ramase, conform Contractului, in momentul predarii autovehiculului, in baza documentului de plata emis de Rentsilvania.
 • Orice suma neachitata de Client catre RentSilvania la finalul Contractului, poate fi incasata de RentSilvania de pe cartea de credit a Clientului, cu somatie prealabila in scris. Orice valoare incasata in lipsa Clientului, cu acordul acestuia prin semnarea conditiilor prezente, se finalizeaza cu transmiterea din partea RentSilvania a unui email continand chitantele corespunzatoare incasarii.
 • In cazul intarzierii platii, peste termenul stipulat in Contract, se percep penalitati in valoare de 1%, din valoarea sumei datorate, pentru fiecare zi de intarziere.
 •  In cazul renuntarii unilaterale la contract, din partea Clientului, inainte de perioada contractuala stabilita, nu se va restitui contravaloarea serviciilor.
 1. PROCEDURA IN CAZ DE DAUNE:
 • Clientul are obligatia de a anunta imediat RentSilvania si de a raporta Organelor de Politie orice dauna descoperita la Autovehiculul inchiriat.
 • Daca dauna are autor necunoscut Clientul are obligatia de a obtine, inainte de restituirea masinii, Autorizatia de Reparatie de la Organele de Politie
 • Daca accidentul s-a produs din vina Clientului acesta are obligatia ca pe langa Autorizatia de Reparatie sa prezinte odata cu predarea masinii si Procesul Verbal eliberat de Organele de Politie; de asemenea Clientul are obligatia de a da o Declaratie scrisa la sediul RentSilvania.
 • In cazul in care vinovat de producerea accidentului este Clientul sau un alt participant la trafic, Clientul are obligatia de a completa Constatarea amiabila sau de a obtine de la Organele de Politie Autorizatia de Reparatie impreuna cu Procesul Verbal constatator si copia dupa asigurarea RCA a vinovatului, certificat inmatriculare autovehicul vinovat, CI+permis de conducere al conducatorului auto vinovat daca acesta este de acord; de asemenea Clientul are obligatia de a da o Declaratie scrisa la sediul RentSilvania.
 • In toate cazurile descrise anterior Clientul are obligatia de a verifica mentionarea tuturor daunelor constatate in Autorizatia de Reparatie.
 • In caz de nerespectare a procedurii in caz de dauna Clientul este responsabil de intreaga valoare a reparatiilor, costurilor de imobilizare si a costurilor generate de lipsa de folosinta a masinii.
 1. PRELUNGIREA, INCETAREA SI REZILIEREA CONTRACTULUI
 • Termenii prelungirii, incetarii sau rezilierii anticipate a Contractului nu pot fi stabiliti decat cu acordul RentSilvania.
 • Intentia Clientului de prelungire a Contractului se comunica catre RentSilvania, cu minimum 24 de ore inaintea expirarii Contractului. Tariful agreat se achita in aceleasi conditii in care a fost incheiat contractul initial. Contractul poate fi prelungit prin acordul scris al ambelor parti.
 • Contractul inceteaza de drept la sfarsitul perioadei de inchiriere.
 • Contractul poate inceta inaintea implinirii termenului prin acordul partilor sau ca efect al rezilierii.
 • In cazul in care reziliaza Contractul, RentSilvania instiinteaza Clientul telefonic, prin fax sau prin posta electronica.
 • Atat in cazul incetarii Contractului inainte de termen cat si in cazul rezilierii, Clientul are obligatia de a preda autovehiculul in termen de 12 ore de la momentul rezilierii.
 1. DISPOZITII FINALE
 • Clientul este pus de drept in intarziere pentru toate obligatiile asumate in Contract si nerespectate ca atare la termene.
 • Orice litigiu care decurge din sau in legatura cu acest Acord va fi solutionat mai intai pe cale amiabila si doar in caz de esec, partile se vor adresa instantelor competente din Satu Mare.
 • Pentru orice disputa, prezentul Acord constituie o dovada.