Rezervări telefonice NON STOP: +4 0745 556 951

Skoda Octavia 2025 generatia 4 facelift este aici

2024-03-10 11:22:51 Autor: Renstilvania Rent a Car
Skoda Octavia 2025 generatia 4 facelift este aici


Cu o istorie bogată și o prezență constantă în segmentul hatchback-urilor, noul Skoda Octavia 2025, generația a patra, își face intrarea triumfală printr-un face-lift care redefinește standardele eleganței și tehnologiei în acest domeniu iar biroul de închirieri auto aeroport Satu Mare vă arată în rândurile de mai jos motivul pentru care acest model este lider pe piața hatchback. Fiind o apariție în mijlocul ciclului de viață al modelului, acest facelift aduce cu sine nu doar modificări minore de stil, ci și inovații tehnologice menite să răspundă cerințelor unei clientele din ce în ce mai exigente. Aspectul exterior proaspăt al noii Skoda Octavia 2025 este evidențiat de schimbările subtile ale designului, inclusiv barele de protecție față/spate revizuite și grila frontală modernizată, reflectând o atenție deosebită pentru detalii. Farurile LED Matrix de a doua generație, alături de stopurile spate cu indicatoare animate, adaugă un plus de rafinament și funcționalitate estetică. Cu o paletă de opțiuni noi de jante, noul Octavia se impune ca o alegere stilată în cadrul gamei de hatchback-uri.

În interior, transformările continuă, definind o experiență modernă și confortabilă. Cele patru niveluri de echipare,  Essence, Selection, Sportline și RS, precum și cele nouă selecții de design pentru interior, subliniază diversitatea și adaptabilitatea modelului. Materialele sustenabile utilizate pentru scaune, bord și panouri de uși aduc un plus de responsabilitate ecologică în această generație. Cu un ecran de infotainment cu diametrul de 25 cm inclus standard pe anumite variante, noul Octavia 2025 se îndreaptă către viitorul tehnologic. Pe frontul tehnologic, inovația atinge noi culmi. Ecranul de infotainment de cu diametrul de 33 cm, disponibil opțional, și integrarea ChatGPT în asistentul vocal Laura aduc funcționalități avansate, depășind limitele comenzilor vocale tradiționale. Sistemele de asistență la parcare inteligentă și parcare la distanță fac debutul în gama Octavia, subliniind angajamentul Skoda pentru siguranța și confortul șoferilor.

Oferta motorizărilor este la fel de diversificată precum necesitățile clienților, variind de la motoarele pe benzină 1.5 TSI cu opțiunea de tehnologie ușor hibrid, până la propulsoarele turbo pe benzină de 2.0 TSI și motoarele diesel. Cu o putere cuprinsă între 115 cai putere și 265 cai putere, gama de motoare asigură performanțe și eficiență, corespunzând diversității cerințelor de pe piața auto actuală. Noul Skoda Octavia 2025, cu generația sa a patra sub semnul transformărilor, demonstrează încă o dată angajamentul continuu al mărcii Skoda în oferirea unei experiențe de conducere rafinate și inovatoare. Cu un istoric solid în universul hatchback-urilor și un prezent plin de promisiuni, Octavia rămâne un pilon al eleganței și practicității în lumea automobilelor.


Designul exterior al noului Skoda Octavia 2025 reflectă cu eleganță și inovație această etapă de mijloc a vieții sale, printr-un facelift care aduce o serie de modificări menite să îmbunătățească aspectul și funcționalitatea. Acest proces de finisare estetică a fost conceput pentru a actualiza subtil, dar eficient, imaginea modelului, păstrând totodată linia iconică și practică care a definit mereu gama Octavia.

În prima perspectivă, agenția de închirieri auto Satu Mare aeroport observă că principala schimbare a avut loc în zona frontală, unde setul proaspăt de faruri aduce un aer modern și sofisticat. Forma lor eleganta, similară cu cea anterioară, primește o notă contemporană prin integrarea noului design al luminilor de zi, care pătrund acum ușor în spoilerul frontal, amintind de eleganța prezentă pe Peugeot 508. Partea inferioară a spoilerului frontal este, de asemenea, nouă, cu prize de aer mai mari ce conferă mașinii un aspect sportiv. Gama variată de jante din aliaje oferă posibilitatea de personalizare, începând de la cele de 16 inch și ajungând până la cele de 19 inch pentru versiunea vRS, adăugând astfel un strop de individualitate și stil. Luminile spate prezintă acum un model ușor diferit de LED-uri, iar spoilerul inferior a fost finisat pentru a completa armonios aspectul exterior.

În cea de-a doua perspectivă, transformările exterioare se adâncesc, evidențiind noutățile vizuale și designul avansat al farurilor. Noile spoilere și grila revizuită conferă noului Octavia o imagine proaspătă, în timp ce farurile LED Matrix de a doua generație, cu elemente Crystallinium și 36 de segmente individuale de matrice, redefinesc iluminatul drumului în față. Acestea nu doar îmbunătățesc vizibilitatea, ci și protejează eficient ceilalți participanți la trafic de orice reflexie enervantă. Noul logo și denumirea de pe hayon subliniază actualizarea identității vizuale a mărcii, iar variantele hatchback și Combi primesc o identitate proaspătă cu noile spoilere față și spate, crescând lungimea totală cu nouă milimetri până la 4.698 milimetri. Modificările aduse la grila frontală și înălțimea noilor faruri completează o siluetă mai dinamică.

Paleta de culori și opțiunile de jante aduc un plus de exclusivitate, iar adăugirile precum roțile aerodinamice de 17 inch sau jantele specifice RS de 19 inch evidențiază atenția Skoda pentru detalii și diversitatea preferințelor clienților. Modelele Sportline și RS se disting prin culorile exclusive, precum Mamba Green și Phoenix Orange, subliniind caracterul lor distinct în cadrul gamei. Exteriorul noului Skoda Octavia 2025 reprezintă o simfonie a detaliilor rafinate și a tehnologiei avansate, consolidând poziția modelului în peisajul hatchback-urilor cu un design proaspăt și inovator.


Cu un interior rafinat și dotat cu cele mai noi tehnologii, noul Skoda Octavia 2025 redefinesc standardul eleganței și confortului în universul hatchback-urilor. Cu un design al planșei de bord menținut în esență, dar îmbunătățit cu tehnologii avansate, aceasta rămâne un spațiu în care funcționalitatea și estetica se întâlnesc armonios. La nivelul echipamentelor standard, noul Octavia impresionează cu ecranul tactil de infotainment cu diametrul de 25 cm, iar pentru prima dată, este disponibil opțional un ecran cu diametrul de 33 cm, asemănător cu sistemul prezent pe Volkswagen ID7. Integrarea ChatGPT AI aduce funcționalități avansate pentru comenzi vocale mai complexe, oferind astfel o experiență de conducere și utilizare a sistemului de infotainment cu totul aparte. Porturile USB-C livrează acum o putere de încărcare de 45 de wați, triplând puterea de încărcare față de modelele anterioare.

Skoda continuă să își mențină reputația de marcă extrem de practică, adăugând câteva caracteristici noi „Simply Clever” la noua Octavia 2025 facelift. Alături de racleta pentru gheața amplasată la ușița rezervorului de combustibil și umbrela din portiera mașinii, se alătură acum un suport pentru tabletă pentru scaunele din spate și o nouă cutie de depozitare pentru bagaje și sticle, oferind pasagerilor un spațiu bine organizat și la îndemână. Inovația în interiorul modelului actualizat Octavia nu se oprește aici. Noua ofertă de design interior include nu mai puțin de nouă selecții de design, caracterizate de folosirea extinsă a materialelor durabile.

Pentru a răspunde la cerințele în continuă creștere ale utilizatorilor, noul Octavia vine cu un sistem de climatizare pe două zone standard pe toate modelele, iar de la nivelul de echipare Selection în sus, interiorul include încărcare wireless de 15 wați, oferind încărcare inductivă rapidă pentru smartphone-uri și o funcție de răcire. Integrarea ChatGPT în asistentul vocal Laura, alături de ecranele noi și echipamentele extinse, subliniază angajamentul Skoda pentru inovație și confort avansat în universul automobilelor.

Noul interior se remarcă și prin introducerea de materiale sustenabile în cele nouă selecții de design, inclusiv țesături reciclate în selecțiile Lodge și Sportline și piele tratată în mod sustenabil în selecția Suite. Aceasta din urmă oferă scaune frontale ergonomice cu aprobare AGR (Healthy Back Campaign), precum și funcții de ventilație și masaj. Elemente cromate unice în culoarea Dark Chrome sunt prezente în interior, oferind un aspect modern și sofisticat.

Prin introducerea de noi caracteristici „Simply Clever”, Skoda Octavia 2025 facelift adaugă o husă retractabilă opțională pentru compartimentul de bagaje la varianta Combi, facilitând accesul la zona de încărcare. De asemenea, o cutie de depozitare dedicată pentru bagajele, cănile și sticlele pasagerilor din spate face acum parte din dotările standard. Aceste îmbunătățiri aduc un plus de funcționalitate și organizare în interior, subliniind încă o dată atenția la detalii și la nevoile practice ale conducătorilor auto și pasagerilor. Interiorul noului Skoda Octavia 2025 combină eleganța cu funcționalitatea, iar prin aceasta compania Rent a Car Airport Satu Mare observă o experiență de conducere în care tehnologia avansată și designul rafinat converg într-un spațiu intuitiv și plăcut. Prin îmbunătățiri semnificative la nivelul echipamentelor și materialelor utilizate, Octavia 2025 rămâne fidelă reputației Skoda de a oferi modele practice și sofisticate în același timp.


Cu o gamă diversificată de motorizări ce impresionează prin performanțe și eficiență, noul Skoda Octavia 2025 se impune ca o alegere versatilă pentru pasionații de automobile. Cu o serie de îmbunătățiri și opțiuni variate, Octavia demonstrează încă o dată inovația și adaptabilitatea mărcii Skoda în satisfacerea cerințelor unei piețe auto în continuă schimbare.

Modelul debutează cu o opțiune de motorizare pe benzină, un propulsor de 1.5 litri ce dezvoltă 116 cai putere și este disponibil atât cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, cât și cu o transmisie automată. O variantă superioară a motorului pe benzină oferă 150 cai putere, oferind astfel și mai multă putere și flexibilitate pentru șoferi. Pentru clienții care preferă motorizările diesel, gama include două opțiuni de propulsoare de 2.0 litri, una cu 116 cai putere și cealaltă cu 150 cai putere, conferind astfel o paletă variată de alegeri pentru a satisface diversele nevoi ale șoferilor.

Noutatea majoră în cadrul motorizărilor este reprezentată de tehnologia ușor hibridă, integrată în motorul pe benzină de 1.5 litri și în cel diesel de 2.0 litri, ambele dezvoltând 85 kW și 115 cai putere. Această tehnologie utilizează o baterie litiu-ion de 48 de volți pentru a recupera energia în timpul frânării, susținând motorul cu un surplus de energie electrică sau permițând mașinii să ruleze cu motorul complet oprit la viteze reduse. O altă inovație constă în dezactivarea activă a cilindrilor (Active Cylinder Technology ACT+) la motorul pe benzină, reducând astfel consumul de combustibil în situațiile în care nu este nevoie de putere maximă.

Îmbunătățiri semnificative se regăsesc și la nivelul motorizărilor pe benzină de 2.0 litri, care beneficiază acum de până la 20 cai putere mai mult. Cele două variante ale acestui motor oferă o presiune de injecție de 350 de bari, o turbină cu geometrie variabilă și un sistem de admisie îmbunătățit, toate contribuind la o performanță sporită și la eficiență termică superioară. Versiunea de top a motorului pe benzină, prezentă în Octavia RS, atinge acum 265 cai putere, aducând un surplus de 20 cai putere față de predecesorul său.

Motorizările diesel sunt, de asemenea, optimizate pentru eficiență și performanță. Cele două propulsoare de 2.0 litri dispun de un arbore cotit cu pistoane din oțel, reducând eficient pierderile de căldură și accelerând simultan viteza de ardere. Presiunea de injecție ajunge la 2.200 de bari, iar turbocompresorul beneficiază de o geometrie variabilă, asigurând o presiune optimă de supraalimentare pe o plajă largă de turații. Sistemul optimizat de tratare a gazelor de eșapament, care reduce emisiile de oxid de azot utilizează un proces de dublă dozare pentru injectarea de AdBlue înaintea a două catalizatoare SCR (selective catalytic reduction) dispuse în serie. Opțiunile de motorizare ale noului Skoda Octavia 2025 reflectă un echilibru remarcabil între performanță, eficiență și tehnologii inovatoare. Cu variante adaptate la diverse preferințe și necesități, Octavia continuă să îmbine excelența tehnică cu rafinamentul și să rămână un reper în segmentul hatchback-urilor.


Noul Skoda Octavia RS 2025, cu designul său inconfundabil și performanțele sporite, continuă tradiția mărcii RS începută încă din 2000 iar biroul de Rent a Car Satu Mare Airport vă amintește că acest model impresionant aduce în prim-plan detalii exclusive și un motor pe benzină de 2.0 litri TSI care dezvoltă 265 cai putere, oferind o creștere de 20 cai putere față de predecesor. Cu o transmisie automată DSG cu 7 trepte, motorul este nu doar puternic, ci și eficient, adoptând ciclul Budack pentru performanțe superioare. Prin suspensia sport coborâtă cu 15 milimetri, direcția progresivă și diferențialul VAQ cu control electronic, Octavia RS asigură tracțiune excelentă și dinamică de conducere în orice situație. Noutatea constă în sistemul de evacuare sport cu terminale negre și software-ul motorului, care sprijină sunetul puternic al mașinii. Aceasta crește turațiile la pornire și oferă o experiență de condus intensă în modul Sport.

Farurile LED Matrix sunt acum standard, aducând un plus de vizibilitate, iar designul exclusiv al roților RS completează aspectul sportiv. Elementele distincte RS, precum grila, ramele ferestrelor și oglinzile, sunt finisate în negru lucios. Detalii precum geamurile laterale și luneta spate fumurii și jantele de aliaj Comet de 18 inch, aerodinamice și negre, subliniază caracterul dinamic al modelului RS. Logo-ul RS nou proiectat poate fi observat atât pe exterior, cât și în interior.

Interiorul Octavia RS emană un aer sportiv, dominat de negru. Ecranul central cu diametrul de 33 cm, sistemul de navigație și acoperișul retractabil pentru portbagajul Combi sunt incluse standard. Noul RS oferă două selecții de design specifice - RS Suite și RS Fabric. Scaunele sport cu logo RS și cusături decorative roșii, acoperite cu material matlasat, împreună cu tapițeria din neopren și piele artificială, reflectă atenția la detalii. Volanul sport multifuncțional, îmbrăcat în piele, și pedalele cu aspect de oțel inoxidabil completează aspectul dinamic.

În varianta RS Suite, scaunele sunt acoperite cu micro fibră și piele artificială perforată, oferind funcții de reglaj electric, memorie și masaj. Panoul de bord, acoperit de asemenea cu micro fibră, adaugă un plus de eleganță. Skoda Octavia RS 2025 reprezintă un echilibru perfect între stilul sportiv și performanțele tehnologice avansate, menținând tradiția mărcii RS și aducând o experiență de condus excepțională în segmentul său.


Siguranța reprezintă o prioritate pentru noul Skoda Octavia 2025, unde Škoda Auto a intensificat nivelul de securitate activă și pasivă în această versiune actualizată. Sistemele inovatoare de asistență și securitate se îmbină pentru a oferi o protecție eficientă, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Una dintre nouăți este Attention and Drowsiness Assist (Atenție și asistență pentru somnolență,), care utilizează un algoritm inovator pentru a evalua mai precis comportamentul șoferului. Sistemul monitorizează nivelul de oboseală și distragere a șoferului, accesând informații din diverse unități de control ale vehiculului, cum ar fi Lane Assist. Prin recunoașterea atenției reduse pe termen scurt și pe termen lung, acesta poate detecta devierile de la comportamentul normal de conducere la viteze mai mari de peste 65 km/h. În cazul în care sistemul constată că șoferul este obosit, declanșează avertismente vizuale și sonore în Virtual Cockpit, la trei nivele: recomandare, avertisment și escaladare. Mai mult, recunoașterea avansată a indicatoarelor rutiere completează suportul șoferului.

Pentru parcarea convenabilă și în condiții de siguranță, noul Intelligent Park Assist (disponibil doar cu transmisie automată) permite Octaviei să intre și să iasă automat din spații de parcare paralele și perpendiculare. Sistemul nu doar controlează direcția, ci preia și controlul frânelor, vitezei și direcției de deplasare (înainte și înapoi). În plus, se oprește automat în cazul detectării unui obstacol. În viitor, Remote Park Assist (disponibil doar cu transmisie automată) va permite șoferului să controleze manevrele Intelligent Park Assist de la distanță, prin intermediul aplicației MyŠkoda. Comunicarea între vehicul și smartphone se realizează prin Bluetooth, iar utilizatorul poate selecta tipul de manevră și direcția de ieșire din locul de parcare. Viteza maximă în timpul manevrei este de 9.5 km/h.

În ceea ce privește siguranța pasivă, Skoda Octavia se remarcă prin obținerea ratingului maxim de 5 stele în testul de siguranță Euro NCAP din 2022, subliniind calitatea și eficacitatea sistemelor de protecție.Până la zece airbag-uri asigură protecția ocupanților în cazul unui accident, inclusiv airbag-ul central între șofer și pasagerul din față, airbag-ul pentru genunchi al șoferului și airbag-urile laterale și airbag-urile pentru cap. Airbag-urile laterale pentru pasagerii din spate sunt disponibile ca opțiune, completând astfel ansamblul de măsuri de siguranță pasivă ale modelului.


Noul Skoda Octavia 2025 se pregătește să pășească pe scena auto, urmând să fie disponibil la vânzare mai târziu în acest an, iar primele livrări se estimează că vor începe în perioada verii. Desigur, cu toate îmbunătățirile aduse, se așteaptă o ajustare modestă a prețului, așa cum este obișnuit în cazul actualizărilor aduse unei mașini. Chiar dacă detalii exacte privind costul nu au fost încă anunțate, biroul de închideri auto Rentsilvania Rent a Car Satu Mare anticipează că prețul de pornire va fi în jurul valorii de 30.000 de euro, iar pentru versiunea sportivă RS, acesta ar putea ajunge la aproximativ 45.000 de euro. Aceste cifre reflectă atât inovațiile aduse modelului, cât și nivelul de performanță și dotări oferite, consolidând astfel poziția Skoda Octavia ca o alegere accesibilă și competitivă în segmentul său.


Încheind această incursiune în lumea noului Skoda Octavia 2025, putem constata că acest model reprezintă o sinteză armonioasă între tehnologie inovatoare, performanță remarcabilă și atenție sporită acordată siguranței. Cu un design actualizat, dotări tehnologice de ultimă generație și o gamă variată de motorizări eficiente, Octavia rămâne fidelă tradiției sale de a oferi o experiență autentică și plină de confort. Noul Octavia 2025 nu doar integrează cele mai recente avansuri în materie de infotainment și asistență la condus, ci și îmbunătățește experiența șoferului prin adăugarea de caracteristici precum Asistența pentru Atenție și Somnolență și Parcare Inteligentă. Performanța impresionantă a motorizărilor, inclusiv a versiunii sport RS, completează imaginea unei mașini echilibrate și versatilă.

În plus, angajamentul continuu al Skoda pentru siguranță este reflectat într-un pachet exhaustiv de tehnologii de protecție, de la airbag-uri multiple până la sisteme avansate de asistență la condus. Noul Skoda Octavia 2025 nu este doar o mașină, ci o experiență de conducere sigură, confortabilă și conectată la viitor pe care biroul de Rentsilvania de închirieri auto Satu Mare o recomandă cu multă căldură. Astfel, cu toate aceste inovații și îmbunătățiri aduse, noul Skoda Octavia 2025 continuă să-și consolideze poziția în segmentul auto, reprezentând o opțiune atractivă pentru cei ce caută echilibru între performanță, confort și tehnologie.

 

Pentru rezervări NON-STOP la Rentsilvania Rent a Car Satu Mare vă rugăm să ne contactați:

+4 0745.556.951
+4 0743.191.115
+4 0770.636.774
office@rentsilvania.ro